Коли буде узгоджено черговий пакет антиросійських обмежень ЄС наразі невідомо, однак глава ОП налаштований оптимістично.

Україна на тлі продовження розробки 12 санкційного пакета ЄС проти Росії продовжує наполягати на впровадженні обмежень проти російського військово-промислового комплексу та Росатома. Про це 8 вересня заявив на брифінгу голова Офісу президента Андрій Єрмак, повідомляє агентство Інтерфакс-Україна.

"Готується цей пакет. Але наразі точно сказати, коли він буде узгоджений, важко. Ми всі розуміємо, що кожен наступний пакет ухвалюється складніше, ніж це було на початку. Це логічно, тому що багато чого вже зроблено. Наші рекомендації вже надано", - наголосив він.

За словами керівника ОП, Київ продовжує наполягати на санкціях проти Росатома та ВПК Росії.

Крім того, Єрмак наголосив, що працюючи над санкціями необхідно зберігати можливість не дозволяти Росії обходити їх.

Загалом глава Офісу президента "з оптимізмом дивиться на все те, що стосується ухвалення нового 12 пакета санкцій".

Відповідаючи на запитання, чи готовий уже на осінь план ЄС і США щодо конфіскації державного і приватного майна РФ і російських громадян у цих країнах, він зазначив, що поки що є складнощі в національних законодавствах.

"Кожна країна має своє законодавство. І тому це ускладнює ухвалення єдиного рішення, яке на сьогодні влаштовувало б всіх. Але ми працюємо з нашими партнерами...А механізми, я думаю, знайдуться", - резюмував Єрмак.