Глава МЗС України закликав видати ордери Міжнародного кримінального суду на арешт російських злочинців.

Міжнародна спільнота мусить жорстко відреагувати на страти росіянами українських воїнів, оскільки це є грубим порушенням міжнародного права. Про це повідомляє міністр закордонних справ України Андрій Сибіга в соцмережі X (раніше Twitter).

"Жорстоке поводження Росії з українськими військовополоненими є абсолютним варварством, грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, законів і звичаїв війни", - наголосив урядовець.

Страти українських полонених стають дедалі частішими. За даними ООН, 95% військовополонених піддаються тортурам, їм відмовляють у задоволенні базових потреб.

Глава МЗС закликав міжнародну спільноту вжити негайних заходів - видати ордери Міжнародного кримінального суду (МКС) на арешт російських злочинців, посилити санкційний тиск, вимагати доступу міжнародних спостерігачів і медиків до місць утримання під вартою та сприяти звільненню військовополонених і всіх незаконно утримуваних осіб.

Як ми вже писали, ворог прорвав українську оборону в одному з населених пунктів Курської області, зайшов у тил та вступив у бій з групою операторів дронів. Жорсткий бій, на жаль, закінчився загибеллю українських воїнів.