Уряд завершив підготовку "Плану України", який потрібен для отримання фінансової допомоги від ЄС в межах програми Ukraine Facility.

Кабінет міністрів затвердив план відновлення, реконструкції та модернізації (План України), необхідний для отримання фінансової допомоги від Євросоюзу після 2023 року. Про це у п'ятницю, 29 грудня, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

"Сьогодні затверджуємо проєкт плану Ukraine Facility для надання його Європейській комісії. Спільно з бізнесом, громадським сектором, депутатським корпусом, регіонами провели величезну роботу з його створення. Маємо поточні напрацювання, до яких Єврокомісія ще надасть свої коментарі та пропозиції. Фінальні умови програми будемо мати після затвердження регламенту Ukraine Facility Європейською радою, засідання якої заплановане на 1 лютого 2024 року", - сказав Шмигаль.

Як зауважив прем’єр, після погодження Єврокомісією фінальної версії плану, Україна отримає доступ до фінансового ресурсу в 50 млрд євро на чотири роки, з яких 39 млрд буде спрямовано на забезпечення макрофінансової стабільності.