Борис Завацький пішов на фронт добровольцем і провів у катівнях країни-агресорки 21 місяць.

Додому з російського полону повернувся колишній баскетболіст Борис Завацький. Як повідомили в НОК України, це сталося під час великого обміну полоненими на початку січня.

Тоді нагадаємо, за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів нашій державі вдалось повернути з катівень країни-агресорки 230 військових та цивільних.

Зазначимо, що Завацький відомий передусім виступами в харківській аматорській баскетбольній лізі, але має досягнення і в професійному баскетболі. На початку 2000-х він грав у Вищій лізі за харківський Політехнік, а 1999 року був чемпіоном України з баскетболу 3х3.

"Борис пішов добровольцем на війну в 2015 році і звільнився наприкінці 2021 року, але з початком повномасштабного вторгнення одразу пішов у військкомат. Він воював у складі 92-ї окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка, а 25 березня 2022 року в Харківській області біля села Вільхівка зник під час виконання бойового завдання, потрапивши в засідку. Далі було майже 2 роки полону і довгоочікуване повернення на рідну землю", - йдеться у повідомленні НОК.

Його дружина Юлія розповіла, що з Бориса знущалися в полоні: "Зараз, одразу після обміну, він рветься назад йти захищати Україну".