Український боксер відзначив вклад наших воїнів, які захищають країну від російської агресії.

Олександр Хижняк прокоментував завоювання золота на Олімпіаді з боксу у ваговій категорії до 80 кг.

Особливо український боксер подякував своєму батьку, який готував спортсмена до змагань, а також воїнам ЗСУ, які боронять нашу країну від навали російських терористів, чим допомагають готуватися атлетам.

"Безмежна вдячність Богу за цю нагороду. Медаль, заради якої я жив до цих Олімпійських ігор. Дякую Богу за те, що я олімпійський чемпіон. Безмежна вдячність нашим військовим за те, що ціною власного життя захищають мир та спокій в моїй країні. Хотів би подякувати своєму батькові, що допоміг дійти до цієї золотої медалі. Це наша нагорода разом. Вдячний своїй дружині, що вірила в мене і ані на секунду не сумнівалася, що в нас все вийде. Дякую своїй родині, своєму місту, українцям та всьому світу, що мене підтримував.

Вдячний те, що мій тренер - батько. Ми з ним живемо, 24 години на добу на змаганнях, на тренувальних зборах, постійно проводимо час разом. Він дає мені настанови, як мені краще провести цей поєдинок, які комбінації проходили б краще проти одного чи іншого суперника. Хочу подякувати батькові за те, що увесь цей шлях, від поєдинку до поєдинку, від атаки до контратаки, щосекунди ми пропрацьовували та аналізували з ним.

Коли стояв на п'єдесталі і лунав гімн, згадував весь цей шлях: всі тренування, вся робота, моє життя. Як прокидався, засинав. Одні думки були: золото Олімпіади. І коли підіймався прапор України... Я люблю свою країну, люблю все у своїй країні: землю, воду, повітря. Куди б не їхав в якусь країну, завжди тягне в Україну, вона найкраща. І коли підіймався прапор України, то дякував Богу, що на найвищих змаганнях підіймався прапор, лунав гімн, дуже багато людей його співали. Для мене це було дуже цінно, і було важко сльози стримати. Відчував кожною клітинкою тіла, ці емоції проходили через мене.

Звичайно, ці змагання дуже важливі та цінні. І саме ця перемога цінна, враховуючи умови, в яких ми готувалися, як це було важко. Це були особливі змагання для мене, додався великий обсяг роботи, навантажень, умов, що склалися в нашій країні. Велика подяка нашим військовим, що є для мене великим прикладом, вони ціною власного життя боронять мир та спокій в нашій країні. Тому дійсно для мене ці змагання були дуже важливі та цінні, як і перемога на них",  - наводить слова Хижняка Суспільне.