Минулої доби фіксувалися атаки на державний та комерційний сектор України. Також атаки хакерськими групами, які фінансуються РФ, здійснено на ресурси Міноборони.

Хакерські групи, які фінансуються Росією, атакували ресурси Міноборони. Про це 25 січня повідомляє пресслужба Сил оборони півдня.

Зазначається, що минулої доби фіксувалися атаки на державний та комерційний сектор України. Також атаки хакерськими групами, які фінансуються РФ, здійснено на ресурси Міноборони за допомогою фішингу, розповсюдження зловмисного програмного забезпечення віддаленого виконання коду та блокування доступу до вебресурсів. Більшість із них блокується в автоматичному режимі.

Як повідомляється, продовжується атака з розповсюдженням електронних листів з темами Інформація від Держспецзв'язку України" і Державна служба України з надзвичайних ситуацій, нібито від названих структур. Крім цього, виявлено поширення шкідливого програмного забезпечення від угруповання ГРУ РФ Gamaredon, з метою отримання доступу до персональних і конфіденційних даних користувачів та службової інформації.

У Силах оборони півдня попередили про потенційну кіберзагрозу, яка може стати критичною для особистих даних, та закликали бути уважними, особливо при отриманні листів та додатків до них з невідомих джерел.