У розвідці вважають, що Кремль скоріш за все звинуватить в даній стрілянині Україну, аби ескалювати військову агресію.

Теракт у підмосковному ТЦ Крокус Сіті хол є спланованою та свідомою провокацією російських спецслужб за вказівкою диктатора володимира путіна. Метою є намагання Кремля виправдати посилення ударів по Україні та тотальну мобілізацію. Про це заявило Головне управління розвідки Міноборони України.

У розвідці звернули увагу на намір керівництва РФ ескалювати військову агресію.

"Публічну страту людей у Москві варто розуміти як погрозу путіна ще більшою ескалацією та розширення війни. Заява Пєскова, яка пролунала незадовго до теракту про "війну" - лише фальстарт ретельно спланованої кремлівської спецоперації", - йдеться в заяві ГУР.

Зазначається, що путін має "великий досвід організації подібних терактів як способу посилення власної влади, починаючи з підривів будинків на Каширському шосе".

"Як і тоді, сьогоднішня акція залякування росіян стане приводом до максимального "закручування гайок" у самій Росії", - заявили в ГУР.

У розвідці вважають, що Кремль скоріш за все звинуватить в даній стрілянині Україну, щоб "використати розстріл власних громадян як привід для ще більш жорстоких ударів по цивільній інфраструктурі та вбивств цивільних українців".

"Сьогоднішній удар по цивільній інфраструктурі України - це ще одна ланка в ескалації, ініційованій путіним", - йдеться в заяві ГУР.

Як наголосили у розвідці, що безперешкодне пересування групи бойовиків з автоматами у центрі Москви, серед інших доказів, свідчать про те, що "розстріл в Крокус сіті хол був організований російськими спецслужбами".

"Про підготовку теракту попереджали і міжнародні посольства. Усьому світу очевидно, що теракт у Москві - черговий злочин путіна для утримання власної влади", - заявили в ГУР.