Руслан Стефанчук нагадав, що робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що інформація про те, що нібито парламент пішов на канікули, - не відповідає дійсності.

"Із 24 лютого 2022 року Парламент України працює у режимі єдиного засідання. І за цей час жоден народний депутат України не отримав щорічної оплачуваної відпустки, оскільки під час воєнного стану Верховна Рада України не може мати "канікули", щорічні відпустки чи інші технічні перерви у своїй роботі", - зазначив він.

За словами Стефанчука, робота у сесійній залі не є єдиним видом діяльності народних депутатів України.

"Кожен із них працює у комітетах (де готуються закони для голосування у залі), у тимчасових спеціальних, тимчасових слідчих комісіях, здійснюють інші заходи парламентського контролю, займаються міжпарламентською діяльністю тощо", - зауважив голова ВР.

Стефанчук додав, що вчора було ухвалено рішення сконцентруватися на доопрацюванні окремих положень Закону №8371 з метою його якнайшвидшого внесення та голосування у залі. За словами спікера, парламентарії будуть займатись іншими видами діяльності, зокрема, і тісно пов’язаними з підготовкою цього законопроєкту.