Державне бюро повідомило про підозру офіцеру з Апарату Головнокомандувача ЗСУ, який подарував гранати військовослужбовцю Геннадію Частякову, який загинув 6 листопада внаслідок підриву однієї з них, повідомляє УНН із посиланням на ДБР.

Як стало відомо УНН, з власних джерел у правоохоронних органах, до загибелі помічника Залужного, імовірно, призвів невдалий подарунок полковника Тімченка.

Офіцеру повідомлено про підозру у придбанні, зберіганні, носінні та збуті вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 ККУ).

Встановлено, що підозрюваний набув без відповідного на це дозволу 8 ручних універсальних наступально-оборонних гранат «DM 51A2» та приніс їх до свого службового кабінету. Згодом він упакував шість з них у подарунковий дерев’яний ящик та поклав туди пляшку міцного алкоголю. Цей ящик він подарував військовослужбовцю Геннадію Частякову з нагоди його дня народження.

«Цими діями офіцер фактично вчинив збут вибухових пристроїв», - вказали в ДБР.

Ще дві гранати він продовжив зберігати у шафі свого робочого кабінету, де вони були вилучені працівниками правоохоронних органів.

Нагадаємо

6 листопада 2023 року під час розпакування подарунка відбувся підрив гранати, у результаті чого Геннадій Частяков загинув. Наступного дня Офіс Генпрокурора визначив підслідність у цьому кримінальному провадженні за ДБР.

Як повідомляв УНН, Державне бюро розслідувань розглядає 4 версії загибелі помічника головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного майора Геннадія Частякова. Радниця зі стратегічних комунікацій ДБР Тетяна Сапьян повідомила, що це ймовірніше за все нещасний випадок.