Ворог намагається прорватися з району Очеретиного у напрямках Воздвиженки, Євгенівки, Новоолександрівки та Прогресу, а також вклинитися біля Новоселівки Першої.

Від початку поточної доби вже відбулося 59 бойових зіткнень, з них третина – на Покровському напрямку. Про це повідомив Генштаб ЗСУ у зведенні станом на 10:00 у п’ятницю, 28 червня.

Вказано, що на Покровському напрямку ЗСУ намагаються стримати просування військ противника в глибину території України.

"За сьогодні вже відбулося 19 бойових зіткнень. Ворог намагається прорватися з району Очеретиного у напрямках Воздвиженки, Євгенівки, Новоолександрівки та Прогресу. П’ять атак окупантів нашими оборонцями успішно відбито, ще сім – продовжуються", – йдеться у повідомленні.

Також загарбники здійснили сім спроб вклинитися в бойові порядки ЗСУ біля Новоселівки Першої. Три атаки успіху не мали, ще чотири – тривають.  

На Харківському напрямку росіяни продовжують штурмувати в районі Вовчанська. Три атаки наші воїни відбили, ще одна – триває. Втрат позицій не допущено.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбуваються два боєзіткнення поблизу Степової Новоселівки та Стельмахівки. Ситуація там контрольована.

На Лиманському напрямку росіяни проводять штурми в районах Макіївки, Невського, Торського та Серебрянського лісу.  Чотири атаки завершилися без успіху для агресора. Ще стільки ж – продовжуються.

На Сіверському напрямку ворог дещо наростив інтенсивність наступальних дій. За сьогодні тут вже відбулося 12 боїв, з них – 10 відбито поблизу Спірного, Роздолівки та Виїмки, ще два боєзіткнення тривають в районі Спірного. Сили оборони контролюють ситуацію.

На Краматорському напрямку загарбники атакують поблизу Іванівського та Часового Яру, де на даний час триває три  атаки противника. Наші підрозділи стійко тримають оборону та дають гідну відсіч ворогу.

На Торецькому напрямку росіяни двічі здійснював безуспішні штурмові дії зі сторони Горлівки.   Втрат позицій не допущено.

На Курахівському напрямку без успіху завершились чотири штурми окупантів поблизу Георгіївки, Костянтинівки та Парасковіївки, одне боєзіткнення ще триває. Втрат позицій не допущено.

На Времівському напрямку наші воїни відбили дві атаки ворога біля Водяного. Ситуація там напружена.

На Оріхівському напрямку російські загарбники не полишають намірів витіснити наших оборонці поблизу Малої Токмачки. Одна штурмова дія для противника завершилась безуспішно, ще одне боєзіткнення продовжується. 

На решті напрямків обстановка не зазнала суттєвих змін.