Зловмисник допомагав росіянам під час окупації, а також передавав їм дані про місцевих патріотів.

"Голову" окупаційної адміністрації Димерської громади в Київській області засудили до дев'яти років в'язниці за те, що він допомагав росіянам і здавав дані про місцевих патріотів. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора на своїй Facebook-сторінці.

Окупанти на початку березня 2022 року примусово зібрали місцеве населення. Під час виступу перед громадянами засуджений повідомив, що відтепер він новообраний "голова" Димерської громади. 

Колабораціоніст дав інтерв'ю російському медіа, в якому розповідав про лояльність окупантів і необхідність співпраці з ними. В адміністративній будівлі селищної ради здійснював прийом громадян, роздавав жителям населеного пункту газети з пропагандою збройної агресії РФ проти України та "гуманітарну допомогу", яка надходила з території країни-агресора. Гауляйтер підбирав людей для незаконної співпраці із ЗС Росії, залучав їх до виконання робіт у селищній раді та на території громади.

Засуджений надавав російським військовослужбовцям відомості про учасників АТО, територіальної оборони та депутатів серед місцевих жителів.

Суд визнав жителя Київщини винним у колабораційній діяльності та несанкціонованому поширенні інформації про Збройні сили України в умовах воєнного стану.

Зловмисника засуджено до дев'яти років позбавлення волі з конфіскацією майна та забороною строком на 15 років обіймати посади в органах державної влади та в органах місцевого самоврядування, а також організаціях, що надають публічні послуги. Нині перебуває під вартою.