Країна має багато техніки, яка все ще працює і яка невдовзі буде виведена з експлуатації.

У Франції вирішили передавати списане військове обладнання Україні замість того, щоб просто його викидати. Про це заявив міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню в інтерв’ю Var-Matin.

Журналіст зазначив, що у Франції існує певна критика з приводу поставок зброї, вилученої з національних запасів. На що міністр відповів, що є безліч думок з цього питання.

"Від тих, хто думає, що ми даємо занадто багато, і від тих, хто думає, що ми даємо недостатньо. Ми ясно бачимо, що говоримо дещо поверхнево, а подекуди й політизовано, оскільки почалася європейська виборча кампанія", - сказав міністр.

Далі він уточнив, що є певна "червона лінія", яку він ніколи не переступить. Вона стосується підриву французької системи оборони.

"Щодо зброї, яку нам вдалося забрати з наших армій, наприклад, щодо гармат Цезар, вони, звісно, порушили графік тренувань наших артилеристів, зокрема в Канжуерсі, але окрім цього це ніколи не підривало нашу системну артилерію", - пояснив він.

Також Лекорню повідомив, що Франція реінвестує значні кошти в армію, за планом на 2024−2030 роки мають витратити 413 млрд євро.

Міністр зазначив, що у Франції є багато техніки, яка все ще працює і яка в майбутньому буде виведена з експлуатації. І цю техніку, за словами міністра, а також обладнання буде краще віддавати Україні, ніж просто викидати.