Міноборони Фінляндії зобов’язалось інвестувати близько 24 мільйонів євро у збільшення виробництва великокаліберних боєприпасів.

Міністр оборони Фінляндії Антті Хякканен 12 грудня ухвалив рішення про збільшення потужностей з місцевого виробництва боєприпасів, щоб уможливити довгострокову підтримку України. Про це повідомляє пресслужба фінського Міноборони.

Відомство зобов’язалось інвестувати близько 24 мільйонів євро у збільшення виробництва великокаліберних боєприпасів та отримати довгострокові замовлення від фінської промисловості, що дасть змогу галузі інвестувати самотужки.

Також фінська промисловість зможе звернутися до ЄС по підтримку в межах фінансового пакету Регламенту про підтримку виробництва боєприпасів, відомого як ASAP (Акт на підтримку виробництва боєприпасів).

Зазначається, що загальний обсяг інвестицій Міноборони Фінляндії та промисловості становитиме близько 120 мільйонів євро. Це дозволить збільшити виробничі потужності більш ніж удвічі в порівнянні з нинішнім рівнем.

За словами Хякканена, нинішнє рішення значно збільшить потужності з виробництва важких боєприпасів у Фінляндії, що уможливить довгострокову підтримку України до 2030-х років.

Він додав, що виробництво боєприпасів у країні вже збільшилося в кілька разів в порівнянні з періодом до повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Крім того, з початку війни в Україні Міністерство оборони розмістило довгострокові замовлення на важкі боєприпаси у вітчизняній промисловості. Це дозволило найняти додатковий персонал і збільшити обсяги виробництва боєприпасів на існуючих потужностях.