Джерела повідомили, що в Офісі президента "жахнулися" того, як Баканов керував Службою безпеки України.

Відсторонений голова СБУ Іван Баканов фігурує у кримінальних провадженнях Державного бюро розслідувань (ДБР). Про це повідомляє видання nv.ua з посиланням на власне джерело у президентській адміністрації.

Баканову інкримінують провал роботи очолюваної ним спецслужби у довоєнний час і на початку повномасштабного вторгнення.

ЗМІ додає, що екс-очільник проходить фігурантом у низці проваджень Держбюро розслідувань, які стосуються окупації прикордонних територій країни. Зокрема йдеться про появу російських агентів у ключовій силовій структурі країни, наприклад Олега Кулініча, який очолював одне з управлінь.

"Війна оголила все, що відбувається в СБУ. І в ОП жахнулися того, як керував Баканов. За багатьма напрямами – повний провал", – заявило джерело.

 

_______________________________

 

Зазначимо, що Івана Баканова називають другом дитинства президента Володимира Зеленського. У минулому Баканов був партнером Зеленського по Кварталу 95. 

Свого часу він очолював партію Слуга народу (грудень-2017 – травень-2019), був першим заступником голови СБУ і главою Управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю (травень-серпень 2019 року).

З 29 серпня 2019 року по 19 липня 2022 року керував СБУ і до 4 серпня 2022 року був членом Ради нацбезпеки і оборони України.