Вища рада правосуддя порушили дисциплінарне провадження стосовно голови Державної судової адміністрації.


Вища рада правосуддя вирішила порушити дисциплінарне провадження щодо голови Державної судової адміністрації України Олексія Сальнікова. Про це 27 липня повідомила пресслужба ВРП.

 

"Вища рада правосуддя вирішила порушити дисциплінарне провадження стосовно голови Державної судової адміністрації України Сальнікова Олексія Олександровича та скерувати до Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя", - ідеться в повідомленні.

 

Сальніков очолює Державну судову адміністрацію України з квітня 2022 року. Раніше йому оголосили підозру у хабарництві.

 

Слідства встановило, що голова ДСА у березні отримав від представника комерційного підприємства 7500 доларів, з яких 5000 доларів планував передати суддям за винесення рішення, а 2500 - залишити собі за посередницькі послуги. 

 

Потім Сальніков обіцяв посприяти у винесенні рішення суддями Верховного суду, зокрема й через залучення до цього його колишнього голови. Але після викриття НАБУ і САП ексголови Верховного суду на одержанні неправомірної вигоди він почав ухилятися від вирішення питання, при цьому не маючи наміру повертати отриману ним неправомірну вигоду.
 

На сьогодні до суду скеровано клопотання про обрання голові ДСА запобіжного заходу.