Секретар РНБО розповів, що робитиме Україна при умовах зменшення військової допомоги від США.


Керівництво України впевнене, що у січні США все ж схвалять новий пакет допомоги для нашої держави. Проте якщо цього не станеться, то влада має план "Б" - збільшення виробництва власної зброї та співпраця з партнерськими військовими відомствами. Про це в інтерв'ю Голос Америки заявив секретар Ради безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Він наголосив, що він більш ніж впевнений, що Україна отримає від США пакет необхідної військової допомоги. За його словами, це про "відповідальність, розуміння та багато процесів, які відбуваються у світі". 
 

Данілов наголосив, що такі затяжні процеси в США "якраз і є демократією, адже є певні норми та правила, які потрібно виконувати".  

 

Журналісти також запитали секретаря РНБО про план "Б" у випадку, коли Україна все ж не отримає пакет допомоги від США. За його словами, це збільшення виробництва власної зброї - кулі, снаряди, дрони та спільні проєкти з партнерами.

 

"Що стосується роботи нашого оборонно-промислового комплексу як державного, так приватного, з самого початку війни цей комплекс розпочав працювати на обороноздатність нашої країни. У нас є здобутки, ми не пасемо задніх. Ті засоби ураження, які ми виробляємо, дивують світ", - зазначив Данілов. 

 

Окрім того, він наголосив, що процес створення спільних оборонних підприємств разом з партнерами не стоїть на місці.

 

"Що стосується створення спільних підприємств, цей процес не стоїть на місці. Навіть зараз, коли ми з вами спілкуємося, в тих чи інших країнах світу відбуваються процеси виробництва зброї спільно з нашими партнерами. І така країна не одна. Їх вже декілька, де відбувається спільне виробництво тих компонентів та речей, які конче необхідні на фронті для перемоги", - заявив секретар РНБО.