Секретар РНБО зазначив, що перемога у війні - це не лише про захист українців. Наступними жертвами російської агресії можуть бути країни Балтії та Польща.

Секретар Ради нацбезпеки та оборони України Олексій Даніловзаявив, що Україна розчарується, якщо початок переговорів про вступ до ЄС відкладуть. Але це не буде кінцем світу.Про це він сказав в інтерв'ю laRepubblica, яке було опубліковане за день початку саміту лідерів країн Європейського союзу у Брюсселі.

Відповідаючи на питання, яка буде реакція України, якщо Угорщина заблокує початок переговорів про членство, Данілов сказав:

"Ми були б розчаровані. Але це не буде кінцем світу. Мені цікаво інше. Що таке Європейський союз? Якщо це спільнота цінностей, ми, безумовно, відповідаємо всім критеріям свободи. Ми є демократичною країною. Спільнота, яка підтримує свободу слова та прав людини".

Він додав, що перемога у війні - це не лише про захист українців. Данілов вважає, що поразка України може призвести до того, що наступними жертвами російської агресії будуть країни Балтії та Польща.