Росія може продовжити обстріли енергетики України, бо пауза в атаках дозволила їй накопичити ресурси.

Росія досить довго не здійснювала ударів по енергетиці України. Це дало їй змогу накопичити певну кількість ракет. Про це сказав начальник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Кирило Буданов в ефірі телемарафону в неділю, 31 березня.

"Щодо кількості ракет – ми постійно відстежуємо темпи виробництва, накопичення тощо. Скільки в них ракет, нам достовірно відомо. Те, що вони не здійснювали понад рік ударів по енергетиці, дало їм змогу накопичити певну кількість озброєння. На жаль, у ворога є зараз сили для того, щоб продовжувати свою роботу", – заявив він.

За оцінками Буданова, якщо говорити про виробництво ракет оперативно-тактичного рівня у Росії, то це не 100 ракет на місяць, але "цифра значна".

"Калібри накопичувалися весь цей період, вони абсолютно готові до застосування", – сказав Буданов.

За його словами, росіянами було ухвалено рішення через те, що Калібр менш ефективний, ніж Х-101, "поки що використовувати Х-101".

"Найближчим часом, думаю, ми побачимо знову Калібри, тому що кількість Х-101 значно скоротилася. У них було рішення відновити запаси ракет флоту, тому що вони значно в них на той час скоротилися, довести їх до певної кількості, яку я зараз не хочу озвучувати. Це завдання вони виконали", – зазначив очільник ГУР.