Навесні Росія, ймовірно, зробить спробу нового масштабного наступу, заявив Жозеп Боррель.

Постачання танків Leopard для ЗСУ не затвердили в основному через небажання Німеччини, хоча ЗСУ ця техніка потрібна для захисту від нового російського наступу. Про це заявив верховний представник Євросоюзу із закордонних справ та політики безпеки Жозеп Боррель в інтерв'ю виданню elDiario.

Він вважає, що війна в Україні перейшла у стадію застою. А в Європі тим часом точаться розмови щодо передачі Києву важких танків.

"Триває дискусія про те, чи давати Україні зброю, яка дозволить не тільки стримувати росіян, а й дати їм відсіч, зламавши їхній фронт. І це та дискусія про танки, яка триває сьогодні, і яка помалу, занадто потроху просувається до рішення про постачання цієї зброї", - заявив Боррель.

Верховний представник ЄС підтримує постачання танків, адже інакше війна триватиме. Проте такому рішенню перешкоджає Берлін.

"Це політичне рішення, яке досі не було ухвалене в основному через небажання Німеччини. Але якщо це не буде досягнуто, війна триватиме до наступної весни, коли Росія, ймовірно, спробує розпочати новий наступ", - додав Боррель.