Треба знайти можливість демобілізувати цих людей, але має бути чітке розуміння хто прийде на їх місце, пояснив спікер парламенту.

В Україні не будуть проводити демобілізацію військовослужбовців, яким від 18 до 25 років. Якщо це зробити, то може бути обвал на окремих ділянках фронту. Про це сказав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук на брифінгу у четвер, 10 жовтня.

"Це непросте питання. Ми зустрічалися не один раз з вищим військовим керівництвом і пропрацьовували це. Так, справді впродовж цього періоду – не можу назвати кількість, бо засідання відбувалося в таємному режимі, певна кількість осіб від 18 до 25 років, які раніше були визнані обмежено придатними, були мобілізовані", – заявив він.

За словами Стефанчуку, треба знайти можливість демобілізувати цих людей, але має бути чітке розуміння хто прийде на їх місце.

"Бо просто демобілізація – це обвал окремих ділянок українського фронту. І ми не хочемо, щоб на цих популістичних рішеннях хтось піарився. Бо тут питання не для піару, а для безпеки країни. Але ми усвідомлюємо, що ці діти попали під мобілізацію через недосконалість законодавства", – визнав спікер.

Стефанчук додав, що з військовим керівництвом були домовленості і вони прийняли директиву, що не мобілізують людей до 25 років ще до моменту прийняття закону про заборону мобілізації юнаків до 25 років.

Він запевнив, що також були домовленості, що тих, кого вони вже набрали, не будутть закріплювати по бойових розпорядженнях на складних ділянках фронту.

Голова Верховної Ради пообіцяв, що парламент знайде вирішення цього питання.