Ці зусилля в поєднанні з міжнародними партнерами по коаліції F-16 призводять до об'єднаного й успішного підходу до створення сучасних ВПС України.

Бельгія на вісім тижнів відправляє в Данію 50 своїх солдатів і два літаки для навчання українських військових на F-16. Про це повідомляє Beldefnews.

Міністр оборони Бельгії Людівін Дедондер і начальник оборони Збройних сил Бельгії адмірал Мішель Хофман 18 березня відвідали місце навчання в Данії.

"Як міністр, я пишаюся тим, що наш авіаційний компонент може брати участь у цій важливій програмі підготовки українських пілотів, допоміжного та технічного персоналу", - заявила Дедондер.

Зазначається, що для експлуатації парку F-16 технічна частина так само важлива, як і льотна, тому Міноборони співпрацює з партнерами в бельгійській оборонній промисловості не тільки для навчання українських технічних фахівців, а й для надання необхідних технічних засобів за підтримки повітряного флоту.

Дедондер уточнила, що ці зусилля в поєднанні з міжнародними партнерами по коаліції F-16 призводять до об'єднаного й успішного підходу до створення сучасних ВПС України, здатних захистити своє населення і територію в середньостроковій і довгостроковій перспективі.

Як пише видання, в другій половині 2024 року 50 солдатів і 2 F-16 знову будуть перекинуті до Данії.