Підписаний 20 країнами Ukraine Compact об'єднує ці країни в єдиній всеохопній архітектурі безпеки, щоб підтримати Україну не тільки зараз, але й на роки вперед.

Президент США Джо Байден заявив, що Український договір (Ukraine Compact), який уклали 20 країн для підтримки України, об'єднує держави-союзники в "єдиній всеохопній архітектурі безпеки". Про це Байден сказав під час виступу на зустрічі із союзниками на саміті НАТО у четвер, 11 липня.

Він зазначив, що це допоможе захисту України, зокрема, в довгостроковій перспективі.

Лідер США також висловився щодо деталей роботи цього нового договору щодо України.

"Тепер ми робимо наступний крок колективної безпекової підтримки - це Ukraine Security Compact. Як це працює? Минулого року країни G7 підписали декларацію для довгострокової підтримки України, не лише на час війни, але й після перемоги", - сказав Байден.

Він розповів, що 20 країн приєдналися і уклали безпекові договори з Україною.

"Цей договір об'єднує ці країни в єдиній всеохопній архітектурі безпеки, щоб підтримати Україну не тільки зараз, але й на роки вперед", - наголосив президент США.

Що стосується короткострокової перспективи, то, за словами Байдена, "ми надамо Україні боєприпаси, зброю, навчання, щоб протистояти російській агресії".

"У середньостроковій перспективі - ми допоможемо розбудувати армію, щоб захистити Україну та стримати нову агресію. Щоб, якщо Путін надумав знову це зробити, то всі країни її підтримали", - пояснив Байден.

Він також нагадав свої слова про те, що "ми будуємо "міст" для України до НАТО".

"Це шлях до майбутнього членства. Цей договір в центрі цього мосту. Ми об'єднані проти Путіна в цій безглуздій та жорстокій війні", - резюмував Байден