Микола Азаров та його поплічниці допомагали організовувати та поширювати антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Колишнього премʼєр-міністра України Миколу Азарова та його помічницю, які перебувають в Росії, судитимуть за державну зраду. Про це повідомив Офіс генпрокурора у четвер, 21 березня.

Слідство встановило, що Азаров після втечі до РФ створив Telegram-канал, де публікував дописи пропагандистського характеру з наративами Кремля, які формують у суспільстві антиукраїнські настрої.

Адмініструванням Telegram-каналу займалися дві помічниці експрем'єра. Одна з них обіймала посаду начальника організаційного відділу в Київської райдержадміністрації. Її справа вже перебуває на розгляді суду. Інша помічниця – колишня співробітниця цієї ж РДА, яка виїхала на територію рф.

За даними слідства, спільниці разом координували інформаційну пропагандистську діяльність Азарова у Telegram-каналі, а також в інших соцмережах. Також вони допомагали організовувати та поширювати антиукраїнські інтерв’ю та коментарі російським ЗМІ.

Азарову та другій помічниці інкриміновано:

  • публічні заклики до насильницької зміни та повалення конституційного ладу або захоплення державної влади;
  • посягання на територіальну цілісність і недоторканність України;
  • виправдовування та визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України.

Миколі Азарову також інкриміновано державну зраду (ч.2 ст.111 КК України).