ЗСУ продовжують ведення оборони на сході та півдні України, наступальної операції на Мелітопольському і Бахмутському напрямках.

 

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також сім ударів по зенітно-ракетних комплексах армії РФ. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ в ранковому зведенні у вівторок, 26 вересня.

 

Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по дев'яти артилерійських засобах, району зосередження особового складу та військової техніки, складу боєприпасів та станції РЕБ противника.

 

На фронті протягом минулої доби відбулося 25 бойових зіткнень. Війська РФ завдали 16 ракетних та 72 авіаційних удари, здійснили 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню як по позиціях ЗСУ, так і по цивільних об’єктах.

 

На Бахмутському  напрямку українські захисники успішно відбили п'ять атак противника в районі Кліщіївки Донецької області, де ворог намагався відновити втрачене положення.
 

На Авдіївському напрямку Сили оборони відбили атаки росіян в районах населених пунктів Авдіївки та Сєверного Донецької області. На Мар’їнському напрямку армія РФ вела безуспішні наступальні дії в районі Мар’їнки Донецької області, де протягом доби здійснила 10 невдалих спроб витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Крім того, противник намагався відновити втрачене положення в районі Новомихайлівки Донецької області, але успіху не мав.


Водночас на Шахтарському та Запорізькому напрямках бійці ЗСУ продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах.
 

На Мелітопольському напрямку Сили оборони продовжують наступальну операцію, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, продовжують закріплятися на зайнятих рубежах і виснажують ворога. 
 

На Херсонському напрямку Сили оборони продовжують вести контрбатарейну боротьбу, знищують склади та наносять успішне ураження по тилах противника.