Національне агентство з питань запобігання корупції внесло бермудську компанію Bacardi Limited, яка продовжує активно працювати в росії, до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це пише УНН з посиланням на орган.

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло бермудську компанію Bacardi Limited до переліку міжнародних спонсорів війни. Компанія продовжує вести бізнес в рф та активно шукає там нових співробітників. Так, російський підрозділ компанії «Бакарди Рус» імпортував товарів на 169 млн доларів за рік війни в Україні, йдеться на сайті виконавчого органу.

На сайті федеральної податкової служби рф зазначено, виручка «Бакарди Рус» 2022 року зросла на 8,5%, до 32,6 млрд рублів, а чистий прибуток – до 4,7 млрд: це на 206,5% більше, ніж 2021 року (1,5 млрд рублів), податку на прибуток до бюджету агресора сплачено на суму понад 12 млн доларів.

"Таким чином, Bacardi Limited підтримує економіку рф, виплачуючи податки до її бюджету, та спонсорує агресію проти України", - зазначається на сайті НАЗК.

Bacardi Limited – найбільша приватна міжнародна алкогольна компанія у світі, її продукція продається у понад 170 країнах. Серед відомих брендів компанії є бренді Baron Otard, D’USSÉ; джин Bombay; ром Bacardi; текіла Cazadores; горілка Grey Goose, Eristoff; віскі Dewar’s, William Lawson’s, Aberfeldy, Aultmore, Royal Brackla, Craigellachie, Angel’s Envy й інші напої (Martini, St-Germain, Bénédictine).

В цілому Bacardi володіє понад 200 торговими марками, серед яких однойменний з фірмовою назвою компанії ром, який є найбільш продаваним ромовим брендом у світі.

Після повномасштабного вторгнення росії в Україну Bacardi оголосила про зупинку експорту в росію і припинення вкладень у рекламу, але пізніше ця частина допису зникла з її офіційної заяви. Відтак компанія продовжила постачати свою продукцію в рф та шукати нових співробітників, публікуючи оголошення про вакансії.