На свіжих супутникових знімках видно місця ударів там, де ще нещодавно стояли російські літаки.

Минулої ночі українські сили використали щонайменше 70 безпілотників для удару по російській авіабазі Морозовськ. Про це у п’ятницю, 14 червня, розповів глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов в коментарі проєкту The War Zone.

За його словами, операція була розпочата з території України і щонайменше 70, а може і більше українських безпілотників Dragon і Splash завдали удару по аеродрому.

Глава ГУР додав, що наразі триває оцінка збитків: "Ми чекаємо на інформацію" про те, чи були знищені або пошкоджені якісь літаки.

The War Zone зазначає, що аеродром Морозовськ, розташований у Ростовській області Росії, є домом для десятків винищувачів-бомбардувальників Су-34, які є основною зброєю у війні.

Тим часом на знімках від Planet Labs видно пошкодження покриття ангару, що розташований на пероні техобслуговування, а всередині видно два винищувачі-бомбардувальники Су-34.

 

 

Також OSINT-аналітик Бреді Афрік опублікував супутникові знімки аеродрому Морозовськ в Ростовській області РФ до та після атаки в ніч на 14 червня.