У МЗС хочуть розібратися з інцидентом, який сталася з українським ветераном з ампутованою ногою, якого в ізраїльському аеропорту Тель-Авіва примусово висадили з літака. Про це повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко та закликав ветерана звернутися до МЗС та посольства, передає УНН.

“Нас дуже засмутила інформація про ситуацію в аеропорту Тель-Авіва і ми хочемо в ній розібратися. Оскільки формальних звернень до нас не надходило, просимо українського ветерана, якому було відмовлено в рейсі на Варшаву, вийти на зв’язок до МЗС або посольства України в Ізраїлі”, — написав Ніколенко.

Він зазначив, що якщо підтвердиться порушення, в МЗС докладуть максимальних зусиль для відновлення прав громадянина України.

“Захист прав українців за кордоном — безумовний пріоритет”, — додав Ніколенко.

Окрім того, він надав номери куди можна звернутися до МЗС або посольства України в Ізраїлі:

МЗС: +38 044 238 1588 або cons_or@mfa.gov.ua

Українське посольство в Ізраїлі: +972 54 667 6782 або consul_il@mfa.gov.ua

Як повідомляє Nexta, в ізраїльському аеропорту Тель-Авіва примусово висадили з літака українського ветерана, який втратив ногу на війні.

“Чоловік на відео не міг сидіти на своєму місці через протез. Він сказав, що втратив ногу на війні, і він летить додому до своєї родини в Україну. Він плакав і кричав: “Як я потраплю додому?” - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що він простояв у кутку цього літака півтори години. Згодом він впав і пошкодив руки. Екіпаж літака заявив, що він нібито поводився неадекватно, і був змушений покинути рейс.

З літака ветерана висадили працівники угорської авіакомпанії Wizz Air. Після інциденту вони пояснили ситуацію та публічно попросили вибачення на своїй офіційній сторінці.