Правоохоронцям надали доступ до домашніх і робочих приміщень співробітників УЗ, як передбачено постановою суду.

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) проводить обшуки в Укрзалізниці (УЗ) і за домашніми адресами низки її працівників, через закупівлі для потреб галузі. Про це повідомила пресслужба компанії у вівторок, 30 травня.

"Вкотре наголошую, що серед моїх першочергових завдань на позиції керівника Укрзалізниці – подолання корупційних схем. Сьогодні особисто надав усі роз'яснення НАБУ щодо можливих зловживань у закупівлях", – заявив голова правління УЗ Євген Лященко.

Правоохоронцям було надано доступ до домашніх і робочих приміщень співробітників УЗ, як передбачено постановою суду в межах розслідування, пов'язаного з діяльністю філії Центр забезпечення виробництва АТ Укрзалізниця.

"Перевірки закупівель проводяться за той період, коли вони не входили до зони моєї відповідальності", – зазначив Лященко, призначений головою правління УЗ із 23 березня поточного року.

За його словами, компанія відкрита до перевірок і готова сприяти розслідуванню.Також УЗ розпочала активно проводити низку  власних службових розслідувань. До правоохоронних органів у 2023 році передано близько 20 справ.