Прямо зараз закінчується підключення голосового зв'язку в останній локації – правий берег Дніпра у Києві.

Мобільний оператор Київстар майже повністю відновив зв'язок після потужної хакерської атаки. Найближчим часом запрацює мобільний інтернет. Про це сказав гендиректор компанії Олександр Комаров в ефірі телемарафону у четвер, 14 грудня.

"Повністю відновлені послуги фіксованого інтернету для дому. Це приблизно 1 млн домогосподарств по всій Україні. Майже на 99% відновлені послуги голосового зв'язку. Ми прямо зараз закінчуємо останню географію – це правий берег Дніпра у Києві", – розповів він.

Комаров підтвердив, що Київстару не вдалося в очікувані терміни відновити мобільний інтернет.

"На жаль, ми поки не відновлюємося. Але сподіваємося, що сьогодні у другій половині дня ми почнемо відновлення з західної України, регіон за регіоном обережно почнемо відновлювати послуги мобільного інтернету", – сказав гендиректор.

Комаров висловив сподівання, що Київстар відновить три базові послуги (мобільний голос, мобільний інтернет і смс) до кінця поточного тижня. Однак, за його словами, "рівень невизначеності зашкалює".

"Також потім усі додаткові послуги ми будемо відновлювати, і це, з моєї точки зору, займе кілька тижнів. Але це все більш такі, другорядні послуги", – додав він.