Новим генеральним директором «Укроборонпрому» призначено Германа Сметаніна, повідомили у Мінстратегпромі у середу, пише УНН.

"Рішенням Кабінету міністрів України призначено нового керівника акціонерного товариства «Українська оборонна промисловість» на термін до формування наглядової ради та проведення конкурсу на дану посаду. Розпорядження набирає чинності з 28 червня 2023 року", - ідеться у повідомленні.

Герман Сметанін має 9-річний досвід роботи у сфері оборонно-промислового комплексу. Головним фокусом його роботи стане кратне збільшення виробництва зброї та військової техніки, вказали у Мінстратегпромі.

Акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість» на чолі зі Сметаніним приймає на баланс та у штат усе, що мав ДК «Укроборонпром», зазначили у міністерстві.

Коментар міністра

За словами міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Олександра Камишіна, зміна керівництва найбільшого державного підприємства у галузі ОПК є одним із перших суттєвих кроків до реформування концерну.«Перед новопризначеним гендиректором стоять три основні задачі: наростити потужність виробництва української зброї та боєприпасів, побудувати ефективну антикорупційну інфраструктуру, по-справжньому реформувати «Укроборонпром». Це важливі кроки для втілення «залізних змін» у сфері вітчизняного оборонного виробництва. Разом нам вдасться посилити ОПК, суттєво наростити обсяги та темпи виробництва і, як результат, зробити його локомотивом відновлення економіки країни», – коментує міністр.