Вартість урану збільшилася до 58,8 долара за фунт, а глобальний попит перевищив річну пропозицію з 2018 по 2022 рік.

Вартість уранового концентрату наприкінці серпня досягла 16-місячного максимуму у 58,8 долара за фунт (0,45 кг) у зв'язку з переворотом у Нігері. Про це 1 вересня повідомила газета Financial Times із посиланням на аналітичну компанію Uranium Exchange Company.

Зазначається, що світовий попит на уран перевищив річну пропозицію в період з 2018 по 2022 рік і на глобальному ринку відбувається великий зсув.

Нігер, як відомо, є сьомим виробником урану у світі з 5% від загального видобутку.

Зростають побоювання, що події в африканській країні можуть порушити постачання палива, оскільки частина співробітників компанії Orano (спеціалізується на виробництві ядерного палива для французьких АЕС), яка видобуває уран у Нігері, були евакуйовані з країни.

Аналітики інвестиційного банку Liberum наголосили, що це відбувається в той момент, коли виникли "критична необхідність скорочення викидів вуглекислого газу в глобальних енергосистемах і геополітичне прагнення бути енергетично незалежними".

Інвестори, які дедалі активніше вкладають капітал у фонди, пов'язані з ураном, "роблять ставку на те, що уряди продовжуватимуть інвестувати в ядерну енергетику і продовжуватимуть термін служби застарілих реакторів" на тлі проблем енергетичної безпеки внаслідок війни РФ в Україні, пише газета.