В Україні анонсували об’єднання ваучера на відновлене житло та іпотеку. Українці зможуть використовувати сертифікат "єВідновлення" як передоплату для "єОселі". Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка - міністерка економіки України Юлія Свириденко під час виступу на форумі з розвитку людського капіталу України, передає кореспондент УНН.

"У нас є задача стратегічна, ми хочемо об’єднати ваучер на відновлене житло й іпотеку. Сподіваюся, що ми через пару місяців з таким новим продуктом вийдемо, й українці зможуть використовувати сертифікат на "єВідновлення" як передоплату для "єОселі", - розповіла Свириденко.

У “Дії” триває генерація житлових сертифікатів, за які люди зможуть придбати нову оселю замість знищеної армією рф. З листопада ці сертифікати можна буде використовувати.

Голова правління Укрфінжитла Євген Мецгер повідомляв, що "єОселею" скористалися понад 4 тисячі українських родин, а загальна сума виданих іпотек перевищила 6 мільярдів гривень.

Програма "єОселя" почала свою роботу в жовтні минулого року. Реалізовують програму Мінекономіки, Мінцифри, "Укрфінжитло" та "Дія". На сьогодні взяти кредит за програмою єОселя можна у 6 банках.