Дефіциту електроенергії немає. У резерві – дев’ять блоків теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби.

На одній з атомних електростанцій України відключено енергоблок для проведення ремонту. Про це повідомило Міненерго у п’ятницю, 8 березня.

"У плановий ремонт виведено блок на одній з АЕС. Водночас у резерві – дев’ять блоків теплоелектростанцій, які будуть задіяні у разі потреби. Також планується комерційний імпорт та експорт електроенергії", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що дефіциту електроенергії немає. При цьому власної генерації достатньо для покриття потреб споживачів.

У свою чергу Укренерго інформує, що експорт електроенергії ведеться в Словаччину, Угорщину, Польщу, Румунію та Молдову загальним обсягом 12 795 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 700 МВт.

Разом з тим імпорт електроенергії трохи зріс. Він ведеться у вечірні години зі Словаччини, Угорщини, Румунії та Молдови загальниим обсяг 1 648 МВт·год, з максимальною потужністю до  388 МВт.

Станом на ранок в Україні через бойові дії та з інших причин без світла залишаються 366 населених пунктів. Є нові пошкодження в мережах обленерго Дніпропетровської, Донецької, Харківської, Херсонської областей.

А в Одеській області вчора ввечері, через дії сторонніх осіб, виникла пожежа на одній з підстанцій 35 кВ були знеструмлені два населені пункти, понад 3 тисячі споживачів. Пожежа ліквідована силами ДСНС. Тривають ремонтні роботи. Енергетики планують відновити енергопостачання споживачів до кінця дня.