Через несприятливі погодні умови 32 населені пункти залишилися без електроенергії у п’яти регіонах.

Ворожа атака дронами на об'єктах енергетичної інфраструктури не позначилась. У ставку-охолоджувачі ЗАЕС незначне зниження рівня води, повідомило ситуацію в енергосистемі Міненерго, передає УНН.

Наслідки негоди

Через несприятливі погодні умови знеструмлювалися 32 населених пункти в Житомирській, Київській, Кіровоградській, Одеській, Сумській областях. Найбільше постраждала Київщина, де залишаються без світла 2 тисяч споживачів. Через негоду короткотерміново відключалася магістральна лінія електропередачі 330 кВ у Харківській області. Споживачі не знеструмлювалися.

Наслідки обстрілів

Уночі ворог завдав удар дронами по території України. Пошкоджень об'єктів енергетичної інфраструктури не зафіксовано.

Ситуація у прифронтових областях

Триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. У Донецькій області через обстріл знеструмлювалися 18 населених пунктів. Без світла залишається частина споживачів у Запорізькій, Сумській, Харківській, Херсонській, Чернігівській областях. Ремонтні бригади працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація. Загалом за добу енергетики заживили понад 17 тисяч споживачів. Більшість із них – у Донецькій області.

Генерація

Ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної - триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів.

Наслідки підриву Каховської ГЕС

У Херсоні через підтоплення залишаються без світла 11,4 тисячі споживачів. Енергетики працюють над відновленням електропостачання. Відновлювальні роботи сповільнені, зокрема, через постійні ворожі обстріли.

Ситуація на ЗАЕС

Фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,28 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Ситуація в регіонах

Внаслідок технологічних порушень знеструмлювалися понад 6 тисяч споживачів у Дніпропетровській області. Наразі всіх заживлено. Також через технологічні порушення за добу знеструмлювалися 15 населених пунктів у Запорізькій області. Ведуться відновлювальні роботи.

Експорт та імпорт 

Комерційний імпорт електроенергії за минулу добу склав 3 418,00 МВт/год. Експорт відсутній.