Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів, запевнили у Міненерго.

На однії з атомних станцій України з випередженням графіка вийшов з ремонту черговий атомний блок 1000 МВт. Про це повідомило Міненерго у суботу, 9 вересня.

"Більш ніж на два тижні раніше запланованого терміну вийшов з ремонту черговий атомний блок однієї з АЕС потужністю 1000 МВт. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів", – йдеться у повідомленні.

У відомстві нагадали, що енергетики продовжують готувати енергосистему до опалювального сезону, який може відбуватися в умовах російських атак. Триває масштабна ремонтна кампанія на об’єктах всіх видів генерації.

У Кривому Розі після ракетної атаки Росії енергетики перевіряють стан газового обладнання. Через це у пошкоджених  будинках було перекрито газопостачання. Минулої доби газ повернули 60 абонентам, підключення інших заплановано на сьогодні.

У прифронтових та прикордонних з РФ областях триває ворожий терор. Вчора у Запорізькій області після обстрілів була пошкоджена повітряна лінія 35 кВ та знеструмлено дві підстанції 35 кВ. Їх почнуть обстежувати і ремонтувати після дозволу військових. В області триває відновлення раніше пошкоджених ліній. За добу енергетики заживили близько 5 тисяч абонентів.

У Донецькій області через обстріли вимикалися дві повітряні лінії 35 кВ, що призвело до знеструмлення 10,5 тисячі споживачів у 22 населених пунктах. Частково абонентів заживили.

Через попередні обстріли залишається знеструмленою частина споживачів у Харківській, Херсонській, Сумській та Чернігівській областях.