Протягом доби буде здійснюватися імпорт електроенергії з п'яти країн загальним обсягом 35 851 МВт-год. Це третій поспіль рекорд.

В Україні діють цілодобові графіки відключення електроенергії. У семи регіонах зафіксовано новіе знеструмдення через обстріли, негоду і технологічні порушення, повідомило Укренерго у п’ятницю, 5 липня.

Зазначається, що сьогодні обленерго з 11:00 до 15:00 будуть застосовувати дві черги графіків погодинних відключень, в інші години доби – три черги. Інформацію про графіки відключень пожа дізнатися на офіційних сайтах обленерго і на їхніх майданчиках у соцмережах.

Вчора Україна залучала аварійне постачання електроенергії з Польщі та Словаччини. А сьогодні з 11:00 до 15:00 Україна аварійно прийматиме надлишки електроенергії з енергосистеми Польщі.

"Це дозволить зменшити обсяг обмежень споживання в ці години доби", – повідомили у компанії.

Протягом доби буде здійснюватися імпорт електроенергії з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови загальним обсягом 35 851 МВт-год, з максимальною потужністю 1683 МВт. Це новий рекорд.

Станом на ранок залишаються знеструмленими 484 населених пункти. Через бойові дії є нові знеструмлення у Донецькій області. Через негоду знеструмлювались споживачі у Дніпропетровський, Кіровоградській, Київській областях.

З технічних причин та бойові дії залишаються знеструмленими споживачі у Запорізькій, Сумській, Херсонський областях.

"Технічні причини відключень пов’язані із впливом спеки на високовольтне обладнання та лінії електропередачі" – зазначили в Укренерго.