Цього разу удар безпілотника не ставив загрозу для ядерного об'єкта. Дрон атакував на навчальний центр ЗАЕС.


Експерти Міжнародного агентства з атомної енергії зафіксували черговий удар безпілотника по території Запорізькій атомній електростанції, але він не становив загрози для ядерного об'єкта. Про це повідомила пресслужба МАГАТЕ у соцмережі Х у вівторок, 9 квітня.


"МАГАТЕ отримало інформацію від ЗАЕС про сьогоднішню атаку безпілотника на навчальний центр ЗАЕС, що знаходиться поруч з майданчиком. Повідомлення про вибух узгоджуються зі спостереженнями групи МАГАТЕ", - йдеться в дописі.
 

Зазначається, що цього разу удар безпілотника не ставив загрозу для ядерного об'єкта, але це вчергове підкреслює надзвичайно серйозну ситуацію на ЗАЕС.


Очікується, що сьогодні МАГАТЕ проведе засідання через удари дронів по Запорізькій АЕС. За даними джерел Reuters, засідання пройде з ініціативи Росії.

 

МАГАТЕ ще не оголосило дату зустрічі. Правила Ради директорів свідчать, що будь-яка країна, яка бере участь у ньому, включаючи Росію, може скликати зустріч.

 

Як зазначає Reuters, Росія, швидше за все, знову звинуватить Україну в недавніх ударах безпілотників по ЗАЕС, але навряд чи вона отримає широку підтримку з боку Ради директорів, яка минулого місяця ухвалила резолюцію, яка закликає РФ залишити АЕС