У Харкові діють погодинні обмеження для 200 тисяч споживачів. Через значні пошкодження наразі неможливо одночасно заживити усіх абонентів.

У Харкові продовжують діяти обмеження з енергопостачання. Графіки відключень можуть запровадити ще у двох областях, повідомило Укренерго у неділю, 24 березня.

Так, в Харкові продовжують діяти мережеві обмеження, викликані пошкодженням об’єктів енергетичної інфраструктури після російського обстрілу 22 березня. За даними Міненерго, у місті діють погодинні обмеження для 200 тисяч споживачів. Через значні пошкодження наразі неможливо одночасно заживити усіх абонентів.

"На Одещині та Хмельниччині графіки відключень можуть бути застосовані при зростанні споживання", – йдеться у повідомленні.

Також під час повітряної тривоги вимикалась повітряна лінія, що забезпечує роботу резервної схеми живлення Запорізької АЕС.

"Відновлено надійність живлення ЗАЕС – лінія, що вимикалась, повернута в роботу. На Дніпропетровщині фахівці Укренерго та обленерго відновили енергоживлення промисловості та теплопостачання побутових споживачів", – додали у компанії.

Загалом ранкова ракетна атака суттєво не вплинула на роботу енергосистеми, але БПЛА атакували енергооб’єкти Дніпропетровської області.

Уламками було пошкоджено частину обладнання на одній з підстанцій та високовольтна лінія електропередачі. При цьому в Кривому Роз фіксувались перебої з теплопостачанням та були порушення технологічного процесу на окремих промислових підприємствах.

Нагадаємо, у ніч на 24 березня по всій Україні оголосили повітряну тривогу. Злетіли 14 бомбардувальників ТУ-95МС – носії крилатих ракет. Трохи пізніше мешканці Києва чули вибухи. Також ворог намагався атакувати західні області України.

Пізніше у Повітряних силах ЗСУ повідомили про збиття 43 ворожих цілей. Загалом ворог застосував 29 ракет і 28 дронів.

Також стало відомо, що одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі.