Такий обсяг виробленої електрики еквівалентний середньому споживанню близько 5,1 млн родин протягом року, зазначили в компанії.

За минулий рік теплові електростанції компанії ДТЕК Енерго згенерували 15 млрд кВтгод електроенергії. Про це повідомила пресслужба компанії у п’ятницю, 5 січня.

"Попри обстріли і пошкодження ТЕС ДТЕК Енерго продовжують активно працювати та підтримувати надійність енергосистеми України, особливо в години найбільшого споживання. Для цього протягом 2023 року генеруючі підприємства компанії відпустили майже 15,2 млрд кВтгод eлектроенергії", - говориться в повідомленні.

В компанії зауважили, що такий обсяг виробленої електрики еквівалентний середньому споживанню близько 5,1 млн родин протягом року.

"Енергетики продовжують робити все можливе, щоб в оселях українців було світло і тепло. Не дивлячись на війну і наслідки руйнувань та пошкоджень енергосистеми, особливо теплової генерації, яка була пріоритетною ціллю ворога минулої зими. Не дивлячись на продовження енергетичного терору ворога", - прокоментував результати року генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв. 

Він додав, що вже за останні два з половиною місяці одна з прифронтових ТЕС ДТЕК була атакована більше десятка разів.

"Але навіть в таких умовах енергетикам компанії вдалося у грудні згенерувати в енергосистему більше 1,5 млрд кВтгод eлектроенергії", - підкреслив голова ДТЕК Енерго.

В ДТЕК також додали, що напередодні, 4 січня, рашисти знов обстріляли прифронтову теплоелектростанцію ДТЕК Енерго.