Після того як 50% енергосистеми вразили російські ракети та дрони, було проведено масштабні ремонти, які додали енергетиці 2,2 ГВт потужності.

Завершується другий місяц зими, а в жодному регіоні України немає і не планується обмежень і відключень електроенергії. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні уряду у вівторок, 30 січня.

"Цьогоріч завершуємо другий місяць зими, маючи стабільну ситуацію в енергетиці. Минулого року ми жили в умовах постійних обмежень та відключень. Сьогодні в жодному регіоні такого немає і не планується", – сказав він.

За словами Шмигаля, після того як 50% енергосистеми вразили російські ракети та дрони, було проведено масштабні ремонти, які додали енергетиці 2,2 ГВт потужності. Також було збільшено до 1,7 ГВт можливості імпорту електроенергії завдяки повній синхронізації із мережею ENTSO-E.

Прем'єр запевнив, що уряд продовжує підтримувати українські сім'ї та зберігатиме пільговий тариф на електроенергію для населення.

"Він був і залишається 2 гривні 64 копійки за кВт/год. Загалом цієї зими уряд не планує зміни жодних тарифів для населення", – додав Шмигаль.