Електроенергія у низці областей сьогодні аварійно відключилася, причини - технічні і не пов’язані з дефіцитом. Інцидент розслідують. Повертати світло вже почали і всім споживачам електропостачання відновлять найближчими годинами, повідомили у НЕК "Укренерго", пише УНН.

"Близько 13.00 в енергосистемі аварійно відключилися декілька магістральних високовольтних ліній. Внаслідок цього дією протиаварійної автоматики були частково знеструмлені споживачі в низці областей", - пояснили в Укренерго.

Як зазначили у компанії, наразі триває заживлення споживачів. "Постачання електроенергії всім споживачам буде відновлено у найближчі години. Розпочато розслідування причин інциденту", - повідомили в Укренерго.

"Окремо наголошуємо, що відключення відбулися через технічні причини та не пов’язані з дефіцитом потужності в енергосистемі", - зазначається у заяві.

Нагадаємо

Відключення електроенергії сьогодні сталися по всій Україні. Причини наразі встановлюються, світло вже дозволили повертати, повідомили в енергокомпанії ДТЕК.