Україні для відновлення пошкоджень енергомережі, спричинених російськими атаками, потрібне обладнання, обладнання та ще раз обладнання.

Про це повідомив голова правління “Укренерго” Володимир Кудрицький в інтерв'ю «Голосу Америки», передає УНН.

«Спочатку ми просимо обладнання, друге обладнання та третє обладнання. Нам потрібно багато техніки, щоб замінити пошкодження, які завдали росіяни. Цілком очевидно, що набагато простіше і швидше запустити ракету і знищити якесь високовольтне обладнання чи підстанцію навіть цілком, ніж відновлювати чи відновлювати її хоча б частково. Ось чому ми намагаємося покращити наші можливості для продовження відновлення наших об'єктів», - розповів Кудрицький.

Він зазначив, що понад тисячу працівників «Укренерго» працюють у режимі 24/7 для відновлення об'єктів інфраструктури та забезпечення харчування для українців.

«Нам, звичайно, як країні потрібно більше протиповітряної оборони, це не є секретом, і це завжди згадує наше політичне керівництво, коли розмовляє зі своїми міжнародними колегами. Тому що в міру того, як ви збільшуєте свою здатність відновлювати енергосистему, ви повинні зменшувати їхню здатність руйнувати. Тому що, щоб пережити цю зиму, нам треба йти в обидві сторони», — сказав Кудрицький.

Він нагадав, що Україна була дуже великим експортером улітку після підключення до Європи до обстрілів.

За його словами, важливою допомогою можуть стати мобільні електростанції. 20-30 та 50-мегаваттні станції допоможуть мережі та споживачам.