В Одеській області внаслідок нічної повітряної атаки з боку Росії знеструмлено більше тисячі споживачів.

В шести областях України виявлені пошкодження через бойові дії. Про це повідомило Укренерго у понеділок, 25 вересня.

"Через бойові дії та з інших причин без світла залишається 400 населених пунктів. Через бойові дії є пошкодження в мережах обленерго Донеччини, Дніпропетровщини, Одещини, Сумщини,  Харківщини, Херсонщини. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових", – йдеться у повідомленні.

У свою чергу Міненерго уточнює, що в Одеській області внаслідок нічної повітряної атаки з боку РФ пошкоджено мережі, знеструмлено більше тисячі споживачів. Там тривають ремонтні роботи. 

Крім того, в західному регіоні через грозу дією захисту вимикались дві високовольтні повітряні лінії, одна з яких є лінією міждержавного значення. Відключень споживачів не було. Лінії працюють.

В неділю також в західному регіоні вимикалась інша високовольтна міждержавна лінія, місце пошкодження було на ділянці сусідньої країни. Лінія вже повернута в роботу.

Сьогодні є імпорт електроенергії зі Словаччини загальним обсягом 220 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до  99 МВт.

Експорт сьогодні здійснюється у Словаччину та Молдову. Його загальний обсяг  4 390 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 389 МВт.