В Україні у четвер, 16 лютого, п‘яту добу поспіль генерації електроенергії достатньо для забезпечення потреб споживачів, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко, заяву якого оприлюднило міністерство у Telegram, пише УНН.

За словами міністра енергетики України Германа Галущенка, "сьогодні генерація електроенергії продовжить забезпечувати її споживання, з‘явився певний резерв потужності". "Більше половини електроенергії країни виробляють Рівненська, Південноукраїнська та Хмельницька АЕС", - зазначили у відомстві.

При цьому вказано, що в Одеській області у зв’язку з ремонтами мереж можливі стабілізаційні відключення.

Енергетики Харківської області менш ніж за добу завершили ремонтні роботи та відновили електропостачання у Куп‘янску та прилеглих районах, які напередодні було знеструмлено в результаті ворожих обстрілів, додали у Міненерго.

Армія рф вночі завдала масованого удару по критичній інфраструктурі в Україні. Російські окупанти вночі випустили по Україні 36 ракет, знищено 16.

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак, коментуючи нічні обстріли, зазначив, що є влучання на Півночі, Заході України, а також у Дніпропетровській та Кіровоградській областях.