Дефіцит потужності в енергосистемі України дещо зменшився, але залишається суттєвим. До всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень, повідомили в НЕК "Укренерго", пише УНН.

"На ранок 23 грудня дефіцит потужності в енергосистемі дещо зменшився, але залишається суттєвим. Працюють усі види генерації. Вийшов на номінальну потужність енергоблок, який вчора був підключений до енергосистеми", - повідомили у компанії.

Водночас, як повідомляється, зберігаються "певні обмеження у системі передачі електроенергії, спричинені пошкодженнями магістральних мереж російськими атаками". У зв’язку з чим до всіх областей доведені ліміти споживання, перевищення яких призводить до застосування аварійних обмежень.

На сході внаслідок російських обстрілів у прифронтових районах є пошкодження в електромережах. Аварійно-відновлювальні роботи будуть розпочаті відразу після дозволу військових, додали у компанії.

"Ремонти на об’єктах енергетичної інфраструктури тривають цілодобово, але отримані пошкодження складні та масштабні, тому їх відновлення вимагає значного часу", - зауважили в Укренерго.