Україна розглядає можливість транспортування продовольства у рамках "зернової ініціативи" через територіальні води Румунії та Болгарії.

Посол України в Туреччині Василь Боднар заявив, що Україна розглядає можливість транспортування продовольства у рамках "зернової ініціативи" через територіальні води Румунії та Болгарії. Про це він сказав в ефірі телемарафону.

За словами посла, можливо, росіяни не будуть вдаватися до виконання усіх погроз, про які вони кажуть. Проте загроза залишається, і це впливає на шипінгові компанії, страхування тощо.

Боднар також розповів, що Україна створила відповідний фонд гарантування цих ризиків, однак є певні умови.

"Ми так само маємо можливості залучати кораблі і компанії. З нашої точки зору, це можна реалізувати навіть не використовуючи цей маршрут, який вже був погоджений, а через територіальні води Румунії і Болгарії. Це також можливий варіант, щоб мінімізувати ризики", - зазначив він.

 

Посол наголосив, що має бути відповідальність міжнародної спільноти, аби з одного боку допомогти Україні реалізувати такий сценарій, а з іншого - тиснути на Росію для того, щоб попередити її можливі атаки.