Українська спортсменка Еліна Світоліна стала першою ракеткою України. Вона вийшла в півфінал Вімблдонського турніру-2023 вона і таким чином увірвалася до першої тридцятки рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA). Про це повідомляється на офіційному сайті організації, пише УНН.

28-річна Еліна Світоліна стала першою ракеткою України, обійшовши Ангеліну Калініну. В оновленій класифікації вона піднялася на 27-ме місце.При цьому Еліна завдяки Вімблдону відіграла 49 позицій, а Ангеліна втратила дві - припинила виступи на турнірі у другому колі.

Світоліна упродовж двох тижнів виступала на Вімблдоні. На самому турнірі 28-річна тенісистка виступила завдяки вайлдкарду, який отримала від організаторів.

Лідером класифікації WTA залишилася спортсменка з Польші Іга Свьонтек. Вона зберегла звання найсильнішої тенісистки планети від посягань Аріни Сабаленко з Білорусі. Третьою залишилася представниця Казахстану Єлена Рибакіна.

Еліна Світоліна втратила звання першої ракетки України у червні 2022 року. У квітні 2022 року Еліна оголосила про свою вагітність, а вже у червні Калініна випередила її у світовому рейтингу.

Крім цього, повернути собі статус першої ракетки України Світоліна змогла після того, як відіграла понад 1300 позицій у світовому рейтингу. Світоліна повернулась на корт у квітні 2023 року.