Мадридський клуб переміг мюнхенців на Сантьягу Бернабеу і побореться за головний трофей турніру.

Реал - фіналіст Ліги чемпіонів сезону 2023/24. Путівку до вирішального матчу турніру мадридці вибороли у протистоянні з Баварією.

Нагадаємо, тиждень тому команди зіграли внічию в Мюнхені 2:2. Цього разу "королівський клуб" приймав суперника на Сантьягу Бернабеу, і зумів вирвати перемогу.

зазначимо, що зустріч у Мадриді розпочалась дуже обережним футболом від обох суперників. Команди не бажали ризикувати, і в підсумку глядачі чекали першого взяття воріт понад годину.

Першими відзначились гості. На 68-й хвилині Альфонсо Девіс самостійно розібрався з захистом Реала і відмінним ударом вивів Баварію вперед. Андрій Лунін був безсилим у цьому епізоді.

Після цього гравці німецького клубу відійшли у захист намагаючись втримати отриману перевагу. Здавалось у них це вийде, утім підопічних Тухеля несподівано підвів один з найдосвідченіших гравців Мануель Нойєр.

Саме помилка голкіпера допомогла господарям рахунок зрівняти. Відзначився Хоселу. А ще за три хвилини мадридці забили вдруге. Той саме Хоселу приніс "королівському клубу" перемогу і путівку до фіналу.

Нагадаємо, там Реал зіграє проти іншого німецького клубу - Боруссії Дортмунд, який напередодні сенсаційно переміг в іншому півфіналі ПСЖ.

Ліга чемпіонів. Півфінал. 8 травня

Реал - Баварія 2:1 (перший матч - 2:2)

Голи: Хоселу, 88, 90+1 - Девіс, 68

Попередження: Камавінга, 90+11

Очікувані голи (xG): 3,29 - 0,41

Володіння м'ячем: 55% - 45%

Удари: 19 - 8

Удари в площину: 7 - 5

Фоли: 11 - 10

Реал Мадрид: Лунін - Карвахаль, Начо, Рюдігер, Менді - Вальверде (Хоселу, 81), Беллінгем (Мілітао, 90+9), Кроос (Модріч, 69), Тчуамені (Камавінга, 70) - Вінісіус Жуніор, Родріго (Діас, 81).

Баварія: Нойєр - Даєр, де Лігт, Мазрауї, Кімміх - Павлович, Лаймер, Сане (Кім Мін Чже, 76), Мусіала (Мюллер, 85), Гнабрі (Девіс, 27) - Кейн (Шупо-Мотінг, 85).