Лондонський клуб був близьким до перемоги, але чемпіони Англії врятувались на останніх секундах.

Манчестер Сіті і Арсенал не виявили сильнішого у центральному матчі п'ятого туру чемпіонату Англії з футболу.

Першими у цій грі відзначилися діючі чемпіони. На 9-й хвилині Ерлінг Голанн вискочив на "побачення" з Давідом Райя, якого він успішно переграв.

Утім, ще до перерви, "каноніри" змогли повністю змінити хід гри. Спочатку Рікардо Калафіорі зважився на удар з дальньої дистанції, з яким не впорався Едерсон. А коли тайм наближався до свого завершення, гості знайшли кутовий, який вони перетворили на гол Габріела.

Проте у такий радісний для Арсенала момент команду підвів Леандро Троссар. Він отримав за свій фол жовту картку, яка була для нього вже другою - бельгієць залишивши своїх партнерів в меншості.

Таким чином весь другий тайм лондонці провели у захисті. Статистика другої половини була доволі красномовною: 28 - 1 за ударами. Але господарям поля все ніяк не вдавалося зрівняти рахунок.

І все ж таки у доданий арбітром час господарі змогли уникнути поразки. Захисник Джон Стоунз прийшовши до карного майданчика Арсенала, зіграв на добиванні і приніс Манчестер Сіті нічию.

Манчестер Сіті вперше в сезоні втратив очки, але все одно продовжує лідирувати в чемпіонаті, маючи 13 очок. Арсенал іде четвертим з 11-ма балами в активі.

АПЛ. 5 тур. 22 вересня

Манчестер Сіті - Арсенал 2:2

Голи: Голанн, 9, Стоунз, 90+8 - Калафіорі, 22, Габріел, 45+1.

Попередження: Едерсон, Діаш, Сілва - Троссар, Парті, Льюїс-Скеллі, Райс, Жезус.

Вилучення: Троссар, 45+8 (друга жовта картка).

Очікувані голи (xG): 2.62 - 0.59

Володіння м'ячем: 77% - 23%

Удари: 33 - 5

Удари в площину: 11 - 3

Фоли: 7 - 8

Манчестер Сіті: Едерсон - Вокер (Стоунз, 78), Діаш, Аканджі, Гвардіол - Родрі (Ковачич, 21), Гюндоган, Савіньо (Гріліш, 78), Сілва, Доку (Фоден, 70) - Голанн.

Арсенал: Райя - Тімбер (Льюїс-Скеллі, 90+2), Саліба, Габріел, Калафіорі (Ківьор, 74) - Сака (Вайт, 46), Парті, Райс, Мартінеллі (Жезус, 87) - Гаверц, Троссар.