До вашої уваги результат бою та огляд поєдинку Тайсона Ф'юрі проти Франсіса Нганну.

 

У Саудівській Аравії відбувся вечір боксу, головною подією якого став поєдинок між чемпіоном світу у надважкій вазі Тайсоном Ф'юрі та представником світу змішаних єдиноборств Франсісом Нганну, для якого цей бій був дебютом на професійному рингу у боксі.

 

На подію зібралася максимальна кількість зіркових осіб: Кріштіану Роналду, Майк Тайсон, Конор МакГрегор, Роналдо та багато інших. Також, звісно ж, був тут і Олександр Усик, який домовився з Ф'юрі про бій за титул абсолютного чемпіона світу у грудні.

 

 

 

Тайсон Ф'юрі з'явився на публіці, як завжди, дуже пафосно - на троні, в короні та під пісню Pretty Woman.

 

Підсумок бою Фьюрі - Нганну

 

Вже на третій секунді поєдинку Ф'юрі спробував завдати потужного удару, але натрапив на руки Нганну. Вже через хвилину боксери зціпилися у 20-секундному клінчі, після чого довго кружляли, аж поки наприкінці трихвилинки не обмінялися цікавими атаками. Тайсон навіть влучив по опоненту, але той був спокійним і встояв на ногах.

 

В середині другого раунду Нганну загнав Ф'юрі в кут рингу, але той на досвіді зміг випірнути з-попід ніг і відійшов з незручної позиції. У цій трихвилинці від британця було мінімум активності в атаці, натомість у клінч він ліз вкрай охоче.

 

Франсіс аж ніяк не соромився йти в атаку і завдавав ударів, деякі з них поцілювали в голову "циганського короля", а сам Ф'юрі кожну свою спробу зробити удар завершував миттєвим зближенням та "обіймами". І ось раптово Нганну підловив опонента і завдав йому такого удару, що Ф'юрі опинився в нокдауні! Можливо, гонг врятував британця.

 

 

 

Раунд №4 Нганну почав зі спроби довершити почате, але тепер Тайсон у захисті працював набагато краще. Тим не менш і цей період африканець може записати собі в актив. А вже в п'ятому раунді стало помітно, що Нганну стало дещо тяжче витримувати подібний темп, дихати він почав важче, а під кінець ще й проґавив атаку Тайсона.

 

Друга половина бою стартувала знову зі спроб андердога піти в атаку, але Ф'юрі, обороняючись, завдав кілька дуже неприємних ударів у голову.

 

У сьомому раунді Нганну вже дуже важко дихав і дуже важко пересувався по рингу, але все одно зміг потішити публіку спробою завдати потужного удару. А одного разу Ф'юрі і вдруге опинився на настилі, але цього разу він сам так відчайдушно ринувся атакувати, що не встояв на ногах і гепнувся навколішки перед опонентом.

 

І, незважаючи на всю свою втому, Нганну провів чудовий восьмий раунд. У середині поєдинку Франсіс завдавав удару за ударом і не давав Ф'юрі клінчувати, здавалося, ще мить і "король" впаде, але британець все ж таки вистояв, хоч і начисто програв цю трихвилинку.

 

Передостанній раунд був аж ніяк не чемпіонським, Нганну пересуватися було важко, тому він зайняв центр рингу і спостерігав за маневрами Ф'юрі, який у свою чергу і сам не був активним.

 

Фінал бою почався з невдалих атак... Нганну. А Ф'юрі, таке склалося враження, навіть не хотів шукати можливості завдати того ж таки удару, за допомогою якого міг виграти цей поєдинок. Британець просто довертівся у рингу до кінця поєдинку, а далі поліз обійматися із суперником.

 

І суддівським РОЗДІЛЬНИМ рішенням у цьому бою все ж таки переміг Тайсон Ф'юрі. Один рефері віддав перемогу Нганну з рахунком 95-94, інший з таким самим рахунком віддав її Тайсону, а третій взагалі дав британцю сім виграних трихвилинок.